Ahjumma Recept (Enkla Koreanska Recept)






Lär dig om de viktigaste köksverktygen för enklare matlagning och få tips på vilka produkter som är värda investeringen.

Hälsosam Bulgogi med Risnudlar

Bulgogi är en av de mest populära rätterna i koreanska köket och kan enkelt tillagas hemma. Det är en läcker och smakrik rätt som kombinerar tunnskivad biff, grönsaker och en sås med härliga asiatiska smaker. För att göra denna bulgogi ännu mer hälsosam kommer vi att servera den med risnudlar istället för traditionellt ris.

För att förbereda detta enkla recept behöver du följande ingredienser:

  • 400 g tunnskivad biff
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 morötter, skurna i tunna strimlor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sesamfrön
  • Salt och peppar efter smak
  • Risnudlar (till servering)
  • För att tillaga bulgogin börjar du med att marinera köttet. Blanda sojasås, sesamolja, honung, vitlök och lite salt och peppar i en skål. Lägg i den tunnskivade biffen och låt marinera i minst 30 minuter.

    Under tiden kan du förbereda grönsakerna genom att skära löken och morötterna. När köttet har marineras klart, hettar du upp lite olja i en stekpanna och steker löken och morötterna tills de blir mjuka.

    Tillsätt sedan marinerad kött i stekpannan och stek det tills det är genomstekt. Strö över sesamfrön och rör om väl. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

    Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När nudlarna är klara, häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten för att stoppa tillagningen.

    Servera bulgogin med de kokta risnudlarna på sidan, och njut av den hälsosamma och smakrika koreanska maträtten!